日本には「日本ワイン」という日本独自のワインがある。
その事実を世界中の人々に伝えたい。
日本のワインの主要生産地域である、山梨、長野、北海道にてワイン造りに励む、
生産者たちの熱い想いにフォーカスしたドキュメンタリー映画。
日本固有の品種を開発した新潟エリアにも着目。合計36のワイナリーが登場する。
さらに、日本のワインツーリズム、ワインの教育者やワインショプ、日本ワインを提供する飲食店など、
日本ワインを取り巻く人々にもスポットライトを当てる。
環境に配慮したワイン作りにも着目。
日本ワインの "いま" が理解できる、そんなドキュメンタリー映画である。
きっとあなたも日本ワインが飲みたくなる。
Japan has its own wines. We call it as “NIHON WINE”.
We want people around the world to know that.
This documentary film focuses on the passion of winemakers in Yamanashi, Nagano, and Hokkaido,
the main wine-producing regions in Japan.
The film also focuses on the Niigata area, which has developed Japanese indigenous grape varieties in.
You can find 36 wineries in the film.
The film also spotlights people involved in Japanese wine, including wine tourism in Japan,
wine educators, wine shops, and restaurants serving Japanese wine.
This documentary film will give you an overview of Japanese wine.
It will surely make you want to drink Japanese wine.
Finally, you could know about NIHON WINE.